Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Caveman



Ο άνθρωπος των σπηλαίων..Ο προϊστορικός άντρας, ο κυνηγός, ο προστάτης της σπηλιάς και της οικογένειάς του..Αυτόν τον άνθρωπο ενσάρκωσε με απόλυτη επιτυχία ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης στο ομόνυμο έργο του Rob Becker που παρακολούθησα την Παρασκευή το βράδυ στο θέατρο Coronet. Παραλληρίζει τον άντρα του σήμερα με τον προϊστορικό, τον κηνυγό, και τη γυναίκα με την αντίστοιχη προϊστορική, τη συλλέκτρια, και εξηγεί μέσω των νεατερνταλικών αυτών χαρακτηριστικών τις τώρα συμπεριφορές μας όσον αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις. Πολύ ωραία ιδέα, πολύ καλή ηθοποιΐα από τον Κυριακίδη, αρκετό γέλιο και σίγουρα προβληματισμός, μιας και σε όσα περιέγραφε η παράσταση βρίσκεις αρκετές ομοιότητες με τη δική σου καθημερινή ζωή.
Δε θα αναφέρω τίποτα παραπάνω για το θεατρικό γιατί πιστεύω πως αξίζει να παέι να το δει κάποιος χωρίς να γνωρίζει τις λεπτομέρειες του έργου.Το μόνο που θα πω είναι το γενικό νόημα και ο επίλογός του.Πως όσο διαφορετικός και αν είμαι από αυτήν, όταν τη βλέπω να κοιμάται δίπλα μου, νιώθω αυτή την ανάγκη, αυτό το ακαταμάχητο συναίσθημα, να θέλω να τη προστατέψω με όποιο μέσο διαθέτω, με όλο μου το είναι!!! Και αυτό είναι που με κάνει τελικά άντρα..

4 σχόλια:

  1. Καλημέρα. Πραγματικά ήταν πολύ καλή παραάσταση. Λες να πήγαμε ίδια μέρα; Πάντως στη τελευταία σκηνή δάκρυσα. Είναι τόσο αληθινό αυτό που λέει. Τουλάχιστον εγώ έτσι το'χω βιώσει.
    Καλή συνέχεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίγουρα και η γυναικα που κοιμάται διπλα σου έχει την ίδια ανάγκη: να προστατεύσει ο,τι αγαπάει. ’Aντρες, γυναίκες, λιοντάρια. Ακριβώς το ίδιο ένστικτο μας ενώνει όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενδιαφέρον το θέμα και απ' ότι καταλαβαίνω όμορφη παράσταση.
    Μου έδωσες ιδέα για τα προσεχώς μου.
    Καλό μήνα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Thomai
    Όντως πολύ καλή παράσταση και με πολλά νοήματα.Η τελευταία σκηνή και μένα με συγκίνησε και γι'αυτό την αναφέρω...Που ξέρεις πάντως, μπορεί να καθόμασταν και δίπλα...χα χα χα χα..

    @Lalu
    Αν δεν είχαμε την ανάγκη να προστατεύσουμε αυτόν/ην που είναι δίπλα μας τότε ποιος ο λόγος να υπάρχουμε και να συμβιώνουμε? Το μόνο ον που γνωρίζω και δεν το κάνει αυτό είναι το θηλυκό αλογάκι της Παναγίας, το οποίο μόλις ολοκληρώση τη σεξουαλική του επαφή με το αρσενικό, το αποκεφαλίζει και το τρώει.Λες να σημαίνει κάτι αυτό για την εξέλιξή μας?

    @Ανεμοδούρα
    Οπωσδήποτε να πας και μετά περιμένω σχόλια..Πιστεύω όμως πως θα το ευχαριστηθείς.Και αν έχεις την τύχη να κάτσεις πρώτη σειρά, μπορεί να πάρεις κέρασμα μπυρίτσα από το Κυριακίδη.
    Καλό μήνα και σε σένα αν και λίγο αργοπορημένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή