Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

No pain no gain..



Είπα κι εγώ να πάω να γραφτώ σε ένα παλιογυμναστήριο..Δε κουνάω που δε κουνάω, όλο γραφείο σπίτι- σπίτι γραφείο και κανάς καφές αραιά και πού, σκέφτηκα πως θα μου κάνει καλό να ασκήσω λιγάκι το ταλαιπωρημένο από το καθισιό κορμί μου.Πήραμε λοιπόν τη μεγάλη απόφαση με τον αδερφό μου και αρχές του μήνα γραφτήκαμε στο συνοικιακό μας γυμναστήριο με σκοπό να το επισκεπτόμαστε τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα.
Τώρα θα μου πείτε τι μας νοιάζει εμάς ρε που πας γυμναστήριο?Ε λοιπόν να σας νοιάζει, ειδικά εσάς που σκέφτεστε να γραφτείτε οσονούπω.Οι γυμναστές είναι τέρατα..Ναι,ναι..ανθρωπόμορφα τέρατα που φοράνε ένα χαμόγελο, σου μιλάνε φιλικά και μετά σε ρίχνουν χωρίς δισταγμό και τύψεις στα μηχανήματα του διαβόλου.Το διαπίστωσα κατά την τέταρτη επίσκεψή μου όπου μια γυμνάστρια με έβαλε να κάνω ίσως το πιο σατανικό απ'όλα...το μονόζυγο.Βρε δε θέλω της έλεγα.Θα το κάνεις με πρόσταξε.Το αποτέλεσμα?Από το πιάσιμο δε μπορούσα να κλείσω τα χέρια μου για δύο μέρες.Σα μπαγάσας περπατούσα. Τώρα πείτε μου είναι συμπεριφορά αυτή? Χθες πάλι η ίδια γυμνάστρια πήγε να μας ρίξει στα δόντια του "κακού"...έτσι έχουμε ονομάσει τον πιο αιμοβόρο γυμναστή εκεί μέσα, ο οποίος ειδικεύεται στους κοιλιακούς.Μία ώρα κοιλιακούς θέλανε να μας βάλουνε να κάνουμε.Βρε ουστ..Τις προάλλες πάλι, μου λέει ένας πως έχω την άσκηση που λέγεται "όρθιες εμπρόσθιες έλξεις στην τροχαλία με σκοινί". Με σκοινί???? του λέω.Ναι με σκοινί, μου αποκρίνεται κοιτώντας με νευριασμένος.Μα γιατί να μη πάρω το παλούκι αντί για το σκοινί που φαίνεται πιο εύκολο?Με σκοινί, μου ξαναείπε και αυτή τη φορά δε σήκωνε αστεία.Έκανα το σκοινί και πιάστηκα για μια ακόμα φορά.
Τελικά είχαν δίκιο οι αρχαίοι που λέγανε πως τα αγαθά κόποις κτώνται, αλλά όχι κι έτσι.Πάω τώρα για ένα ακόμα δίωρο βασανιστηρίων.Το θέμα του μαζοχισμού που με διακατέχει θα σας το αναλύσω σε επόμενη ανάρτηση.

6 σχόλια:

  1. Α πα πα ούτε απέξω δεν περνάω από γυμναστήριο αν μπορώ να το αποφύγω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ που μπήκα μέσα τι κατάλαβα?Έλα όμως που κάτι πρέπει να κάνουμε για να ασκούμαστε λιγάκι..Κι επειδή στην Αθήνα δεν υπάρχουν πάρκα και γήπεδα για να αθληθείς αναγκαστικά καταφεύγεις στα γυμναστήρια και τους αιμοβόρους και σαδιστές γυμναστές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα! Εγώ πάλι μόλις γύρισα απο πιλάτες! Κάνω μια φορά τη βδομάδα και ούτε πιάνομαι ούτε με εκβιάζουν! Σκέψου το να ακολουθήσεις μια μορφή εναλλακτικής άσκησης που θα έχει και πλάκα...!Γιατί η ζωή είναι μικρή και το κορμί του καναπέ όσο και να το αγαπάμε...δε λέει!

    Υ.Γ.(Η Αθήνα έχει και πάρκα και κολυμβητήρια και πολιτιστικά κέντρα...ψάξ'το στη περιοχή σου! Δε σε βλέπω πολύ ενημερωμένο!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα!
    Στην αρχή μέχρι να πάρει το σώμα, εντάξει πιάνεσαι λιγάκι. Καλό είναι να ξεκινάς με κυκλική και μέτρια προς λίγα κιλά κι όχι να πέφτεις με τα μούτρα στα "σφυριά" και τις "άρσεις θανάτου" με τρελά κιλά.
    Πάντως μια και το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει, αξίζει ο κόπος.
    Καλή άσκηση εύχομαι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χα χα πολύ γέλασα.Εγώ όταν πήγαινα δεν έδινα σημασία σε αυτά που λέγανε τα μισά έκανα.Τώρα θα αρχίζω tai chi.Για όσους δεν ξέρουν είναι παλία πολιτική τέχνη που τώρα χρησιμοποιείται για βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγιέιας.Οι γυμναστές είναι πορωμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Thomai
    Πιλάτες? Αυτό δεν είναι εκείνο με τις μπάλες? Εγώ αν το έκανα αυτό θα κυλιόμουν συνέχεια και δε θα μπορούσα να σταθώ πάνω στη μπάλα. Όσο για τα πάρκα δώσε καμιά ιδέα..Αλλά να μην ξενιτευτούμε κιόλας.

    @Ανεμοδούρα
    Καλημέρα και σε σένα και συγνώμη που άργησα να απαντήσω. Αν πλακωνόμουν στα πολλά κιλά θα ήμουν ακόμα πιασμένος. Πάντως ελπίζω να φανούν σύντομα τα αποτελέσματα γιατί θα κλατάρω.

    @Συννεφάκι
    Πορωμένοι δε λες τίποτα..Ευτυχώς μερικοί από αυτούς κρύβουν και κάποια αισθήματα μέσα τους και σε λυπούντε που και που.Tai chi ίσως δοκιμάσω σε κανά πεντάρι χρόνια που θα έχω συνηθίσει την άσκηση.

    Πάντως βλέπω πως όλοι μας κάτι κάνουμε για το σώμα μας και με χαροποιεί ιδιαίτερα αυτό. Κουράγιο αδέρφια και καλή άσκηση σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή