Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Μέρες ραδιοφώνου




Το να ακούς ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο το πρωί που πηγαίνεις στη δουλειά θεωρείται επιτακτική ανάγκη, ειδικά αν περνάς από την εθνική οδό όπου η κίνηση είναι ικανή να τσακίσει ακόμα και το παραμικρό ίχνος καλής διάθεσης που έχεις. Έχω δοκιμάσει να ακούσω τέσσερις ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ο Rock FM ο οποίος το πρωί κατά την ταπεινή μου άποψη είναι αρκετά μελαγχολικός και δε σου δίνει τη ζωντάνια που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις καλά τη μέρα σου. Ο Sport Fm από τις 7 σου κάνει παρέα με αρκετό γέλιο με τους Θαναηλάκη – Τσαμόπουλο, αλλά με κουράζουν τα πολύ συχνά (ανά δεκάλεπτο) διαφημιστικά διαλείμματα. Δοκίμασα μια δόση και τον Εν Λευκώ, αλλά πήγα να κοιμηθώ στο τιμόνι με τις έθνικ μουσικές επιλογές του. Ο συγκεκριμένος σταθμός (πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη) προτείνεται για τις απογευματινές κυρίως ώρες (από τις πέντε και μετά) που ανεβαίνουν λίγο οι ρυθμοί του και σε κάνει να έχεις διάθεση να βγεις από το σπίτι. Ο σταθμός που μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον τις τελευταίες εβδομάδες, είναι ο Nitro Radio. Από τις 7 βρίσκεται στον αέρα ο Βαγγέλης Χαρισόπουλος του οποίου η φωνή θεωρώ πως είναι ότι πρέπει για να σου κάνει παρέα το πρωί. Σχολιάζει την επικαιρότητα (αν και πολλές φορές δε συμφωνώ με τις απόψεις του), αναφέρεται σε διάφορα νέα από το διεθνή χώρο, κάνει λόγο για πολιτιστικά δρόμενα και γενικά πιστεύω πως είναι ένας πολύ καλός πρωινός συνοδηγός. Αν σας τύχει και αργήσετε κάπως (όπως εγώ που την προηγούμενη Δευτέρα έκανα το δρομολόγιο Πετρούπολη Κηφισιά σε 2 ώρες και κόντεψα να βγάλω το κεφάλι μου από το παράθυρο και να ουρλιάξω τόσο δυνατά που να τρομάξουν οι γύρω μου οδηγοί, αλλά σκέφτηκα πως θα με κλείσουν μέσα έπειτα) θα έχετε και την ευκαρία να ακούσετε και τις 2 κυρίες που συνοδεύουν τον Κο Χαρισόπουλο, την Μίνα Μπράκου και τη Μαριλού Ρεπάπη και συνθέτουν ένα πολύ καλό τρίο. Εσείς αλήθεια ποιο σταθμό ακούτε το πρωί;

3 σχόλια:

  1. χμ...δε μπορώ να σε βοηθήσω...εγώ ξυπνάω πάντα αργά και πέρα απ'αυτό...δε μπορώ να ακούσω ποτέ ένα μόνο σταθμό! Αλλάζω ανα πεντάλεπτο (μόλις βάλουν διαφημίσεις, άσχετο τραγούδι ή απλώς κάνουν το λάθος να πουν ξινό σχόλιο)! Βλέπεις..έχω αυτή τη δύναμη στα χέρια μου! χαχα! Καλό μήνα Ftylos!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναλογα με την ώρα που θα κατεβω στο γραφείο... και κατεβαινω Κηφισίας, ε, λίγο αργά βέβαια, alpha(Παπαναγιώτου), καμμια φορά και City, σπανιοτατα Sky.
    όταν ειμαι στα μεγάλα κέφια ή στα μεγάλα ζόρια, Μελωδία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν έμενα Ελλάδα άκουγα Sky 100.4 και Μελωδία FM 100 όλη μέρα. Τώρα ακούω London Greek Radio, μόνο τα βράδυα. Το πρωί προτιμώ να έχω ησυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή