Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Το χρονικό μιας αποτυχημένης εξόδου...

Με τον ερχομό του φθινοπώρου και την ξαφνική αλλαγή του καιρού μου ήρθε η διάθεση να ψάξω λίγο την Αθήνα...από πολιτιστικής πλευράς.Αποφάσισα να επισκεφτώ το νέο μουσείο της Ακρόπολης (η επίσκεψη θα γίνει εντός των προσεχών ημερών), να εξερευνήσω περιοχές που δεν έχω πολυασχοληθεί μαζί τους (Γκάζι) και να δω και καμιά έκθεση τέχνης.Δε κατάλαβα δηλαδή, εγώ σε πηγάδι κατούρησα για να μη πάω? Χθες το απόγευμα λοιπόν θεώρησα πως ήταν μια καλή ευκαιρία να επισκεφθώ μια έκθεση μοντέρνας τέχνης που γινόταν στη Τεχνόπολη.Επιπλέον αποφάσισα να μην χρησιμοποιήσω το αυτοκίνητό μου για να κατέβω στο κέντρο αλλά να πάρω λεωφορείο και μετρό έτσι για αλλαγή και για πιο ρομαντικές καταστάσεις.
Είπα να ξεκινήσω από το σπίτι κατά τις 7 παρά..Καθώς ετοιμαζόμουν διαπίστωσα πως έλειπε το πορτοφόλι μου.." Άμαν " λέω..."Το άφησα στο αμάξι"..Ξέχασα λοιπόν τις απόψεις μου περί ρομαντικής βόλτας με τα μέσα μαζικής και ξεκίνησα να πάω να συναντήσω το πολάκι μου.Ξεκινάω λοιπόν και καθώς βρίσκομαι στα μισά της διαδρομής διαπιστώνω ότι όχι μόνο δεν έχω αφήσει το πορτοφόλι στο αυτοκίνητο αλλά το είχα βάλει μέσα στη τσάντα μου η οποία αναπαυόταν αμέριμνη στο σπίτι.Φτου και πίσω. Μπαίνω σπίτι καταριώντας την τύχη μου και το ρημάδι το αφηρημένο το μυαλό μου..Παίρνω το πορτοφόλι, αφήνω τα κλειδιά του αυτοκινήτου και λέω να πάρω το λεωφορείο. Η ώρα έχει πάει 19.45. Περιμένω λεωφορείο αλλά εις μάτην..Αργεί πολύ να εμφανιστεί..Παίρνω ταξί..Πετρούπολη - Μετρό Αγίου Αντωνίου 45 λεπτά..7 ευρώ κόστος για μια απόσταση 10 με 15 λεπτών υπό κανονικές συνθήκες.Εν τέλει καταφέρνω να μπω στο μετρό με όχι και τόσο ρομαντική διάθεση..Εφτασα στη πλατεία Κοραή στις 20.40.Ήπια ένα καφέ για να συνέλθω, έκανα ένα περίπατο μέχρι το σύνταγμα και πίσω στο μετρό για να γυρίσω σπίτι μπας και προλάβω και ξεκουραστώ καμιά ώρα.Που όρεξη πλέον για Τεχνόπολες και εκθέσεις μοντέρνας τέχνης!!
Το αποκορύφωμα βέβαια της βραδιάς δεν είχε ακόμα έρθει..Πήραμε το λεωφορείο από το σταθμό του μετρό αλλά ένα αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο με τα αλάρμ αναμένα σε σημείο που εμπόδιζε τη κυκλοφορία.Αποτέλεσμα? Μείναμε εκεί κολλημένοι για κανά 20λεπτο μέχρι να φιλοτιμηθεί μια ευτραφής κυρία να βγει από το τυροπιτάδικο που ήταν παραδίπλα (και που είχε άμεση επαφή με το μποτιλιάρισμα) και να έρθει να πει τη φοβερή δικαιολογία στον οδηγό "Αααχχχχ δεν κατάλαβα πως τόση ώρα κορνάρατε για μένα"..Απορώ με την ψυχραιμία που έχουν ορισμένοι άνθρωποι ρε παιδί μου.Είναι πραγματικά αξιέπαινος ο οδηγός που δε κατέβηκε να τη στολίσει με διαφόρων ειδών κοσμιτικά επίθετα..Εγώ πάντως έβραζα από τα νέυρα μου...Στις 22.15 μπήκα στο σπίτι μου.Μία φράση τριγύριζε στο μυαλό μου συνέχεια..."Ανάθεμα στις βραδιές τέχνης, ανάθεμα"!!!!Από σήμερα μόνο love bites και ντοκυμαντέρ..

6 σχόλια:

  1. Μήπως να το πάρεις απόφαση ότι δεν το 'χεις και να ησυχάσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί δεν το'χω ρε συ? Μα εγώ θέλω αλλά η πόλη μου δε με αφήνει..Φταίει και το μυαλό μου βέβαια..Το σκ που θα κάνω περιήγηση στα μουσεία θα σου πω εντυπώσεις πάντως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλες οι πόλεις λίγο-πολύ το ίδιο είναι όταν βασίζεσαι στη συγκοινωνία. Έχω αφήσει εξορμήσεις και εξορμήσεις στη μέση, γιατί δεν τα κατάφερα με τα τραίνα και τα λεωφορεία (αεροπλάνα και βαπόρια δεν έχω δοκιμάσει ακόμα) αλλά μυαλό δεν βάζω, πάντα τελευταία στιγμή φεύγω από το σπίτι. Καθότι εδώ που είμαι δεν έχω την επιλογή του ταξί ή του αυτοκινήτου, έχω πια αρχίσει να βγαίνω μόνο στα πέριξ και περπατητί.

    Ελπίζω η περιήγηση στα μουσεία να πήγε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πήγε καλά η περιήγηση όπως θα είδες και στην ανάρτησή μου..Θα το ξανακάνω γιατί είχε πλάκα αφενώς και αφετέρου πέρασα ένα πρωινό Σαββάτου διαφορετικό από τα άλλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαχαχα! Γελάω με τα πονήματά σου..φώς φανάρι ο Μέρφυ δεν συμφωνούσε με τις επιλογές σου περί Τέχνης..

    (Νεοφώτιστη στο μπλογκ σου, σε έχω πιάσει σαν το ψάρι απο το κεφάλι..να σε διαβάζω ..μέχρι την ουρά )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλώς ήρθες στη γειτονιά μου λοιπόν...Όντως εκείνη τη μέρα σπάσανε τα νεύρα μου στη κυριολεξία..αλλά το Σαββάτο δικαιώθηκα.Βέβαια με τη γκαντεμιά που με δέρνει σίγουρα θα ξαναγράψω σύντομα για κάποια περιπέτειά μου. Χαίρομαι που το διασκέδασες πάντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή