Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Βιβλιόφιλοι ενωθείτε

Ένα έξυπνο site που πολλοί από εσάς μπορεί να γνωρίζετε είναι το www.bookcrossing.com.
Το site αυτό έχει ως σκοπό την ανακύκλωση και ανταλλαγή βιβλίων ανάμεσα στα μέλη του.Με ποιο τρόπο γίνεται αυτό?Αφήνει κάποιος ένα βιβλίο που έχει διαβάσει ή δε το χρειάζεται πλέον, σε κάποιο σημείο στη πόλη που να μπορεί εύκολα να βρεθεί από τα μέλη του site.Κατόπιν το δηλώνει στο διαδίκτυο και μέσω αυτού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το αποκτήσουν χωρίς να ξοδέψουν δεκάρα παρά μόνο ξοδεύοντας λίγο από το χρόνο τους.Με τον ίδιο τρόπο αυτοί μπορούν να αφήσουν κάποιο άλλο βιβλίο ή και το ίδιο ακόμα (αφού το διαβάσουν εννοείται) και έτσι δημιουργείται μια αλυσίδα από ανακύκλωση βιβλίων η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στις μέρες μας που οι τιμές στα βιβλιοπωλία έχουν φτάσει στα ύψη.Το μόνο που έχει να κάνει κανείς είναι να γίνει μέλος δίνοντας μόνο το e-mail του και να πατήσει την επιλογή go hunting.
Τη στιγμή αυτή στην Αθήνα υπάρχουν 60 βιβλία ελεύθερα σε διάφορες τοποθεσίες (σταθμούς μετρό, Γκάζι, Εθνικό κήπο) ενώ αρκετά ακόμη υπάρχουν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Καλό κυνήγι...

2 σχόλια:

  1. Είναι καλή ιδέα. Ίσως κάποια στιγμή τη δοκιμάσω, για να μοιράσω τα βιβλία μου, αλλά για να πάρω βιβλία άλλων, αποκλείεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί όμως?Σκοπός του site αυτός είναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή