Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Ιουλιιέταααα, έλα να σε φιλιήσωωω!!!!



Πριν ένα περίπου μήνα, επισκεφθήκαμε το θέατρο του Ήλιου στην Πλάκα προκειμένου να παρακολουθήσουμε την παράσταση "Ποιός σκότωσε το William" την οποία ανέβαζε μια ερασιτεχνική ομάδα, που τη λένε δε θυμάμαι κι εγώ πώς.
Στο θέατρο του ήλιου επικρατούσε μαύρο σκοτάδι. Ψιλοάθλιες συνθήκες αφού δεν είχε ούτε νερό να πιούμε, ενώ υπήρχε διάχυτη στην ατμόσφαιρα μια κάποια μυρωδιά παλαιότητας διακοσμημένη από ένα καναπέ κρεβάτι ή καλύτερα μπαουλοντίβανο που περίμενε στη σάλα για να υποδεχτεί τους όποιους θεατές της παράστασης. "Τι να κάνουμε, έτσι είναι η κουλτούρα" σκεφτήκαμε, και διαβήκαμε τη μαύρη κουρτίνα που χώριζε την αίθουσα που θα λάμβανε χώρα η παράσταση από το μοσχομυρωδάτο φουαγιέ.
Καθίσαμε σε κάτι άβολους πάγκους επενδυμένους με αυτό το μπορντό ψευτοδέρμα που είχε και η καρέκλα των καθηγητών στο σχολείο.Και περιμέναμε. Μαζευτήκαμε καμιά 30ριά θεατές και η παράσταση ξεκίνησε.



Ένας αλκοολικός σκηνοθέτης που ήθελε να ανεβάσει το Ρωμαίος και Ιουλιέττα ήταν το στόρυ. Το πρώτο δεκάλεπτο σκουντάω τη Θ. και της λέω "Κλάφτα τα 15 ευρουλάκια μας". Πολλές φωνές και τσιρίδες, κυρίως από τις γυναίκες ηθοποιούς και ειδικότερα από αυτή τη κοντοκουρεμένη ηθοποιό της οποίας το όνομα δε θέλησα να συγκρατήσω. Ο Γιώργος Σουξές (αυτός από τη διαφήμιση με το Τζιμπουτί) που σκηνοθετούσε και έπαιζε και τον αλκοολικό σκηνοθέτη ήταν τουλάχιστον χλιαρός, ενώ η υπόλοιπη ομάδα φαινόταν αν μη τι άλλο όχι δεμένη. Όλοι εκτός από δύο εξαιρέσεις. Ο Ρωμαίος (Κωνσταντίνος Ευστρατίου) και ο μπαλαντέρ Καπουλέτος (Αντώνης Χατζής). Ο μεν πρώτος έδινε ρεσιτάλ με την ακατάπαυστη απαγγελία των αράδων του ενώ ο δεύτερος ήταν πραγματικά η μορφή της παράστασης με τα γελοία καπελάκια του και τα τραπεζομάντηλα με τα οποία τον ντύνανε. Μ'αυτούς τους δυο γελάσαμε με τη ψυχή μας και θεωρώ πως είναι οι μόνοι που σώζουν την κατά τ'άλλα κουραστική κατά την άποψή μου παράσταση. Τελικά αυτή η κοντοκουρεμένη τους έφαγε όλους και μαζί μ'αυτούς κι εμάς.
Δεν είμαι κριτικός θεάτρου και ούτε έχω πολυασχοληθεί με το αντικείμενο. Δε θα σας την πρότεινα, αλλά αν δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε και μιας και το εισητήριο είναι σχετικά φθηνό πεταχτείτε να δείτε το Ρωμαίο να λέει "Ιουλιέταααααααααα, έλα να σε φιλιήσωωωωωωωωω!!!!!"


Οι φωτογραφίες είναι δανεισμένες από τη σελίδα της θεατρικής ομάδας στο Facebook.

3 σχόλια: