Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Η επόμενη μέρα





Η επόμενη μέρα της πορείας μας βρήκε παγωμένους όλους..Και φυσικά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης το χαβά τους.Σπεύσανε οι πολιτικάτζηδες να σχολιάσουν (μη χάσουν το πάρτυ τα παιδιά), οι δημοσιογράφοι προσπαθούν να βρουν κάποιον να ρίξουν την ευθύνη, τη μια στον κύριο Βγενόπουλο, την άλλη στο κτίριο που δεν είχε ρολλά, την άλλη στη προσθήκη με γυψοσανίδα που αρπάει φωτιά με το παραμικρό..
Ο καθένας μπορεί να κάνει απολογισμό των χθεσινών γεγονότων με το δικό του τρόπο. Και φυσικά οι απόψεις που ακούγονται είναι ικανές να σε κάνουν να ρίξεις πέντε φάσκελα σε όλους και να πάρεις τα βουνά.Χαρακτηριστικά θα σας αναφέρω γνώμη κάποιας κοπέλλας, γνωστής μου κιόλας, που είδα στο internet, η οποία είχε παρευρεθεί στη πορεία χτες και δήλωσε απροκάλυπτα πως καλά πάθανε οι 3 άτυχοι άνθρωποι αφού δεν απήργησαν, αφού δε ζήτησαν άδεια από τον εργοδότη τους για να πάνε στο συλλαλητήριο. (!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
Τι μπορείς να πεις εδώ;Παιδιά χάσαμε το νόημα.Πάει τελείωσε.Γι’αυτό και παραθέτω το βίντεο από τη χθεσινή εκπομπή του Ράδιο Αρβύλα στο οποίο ο Αντώνης ο Κανάκης λέει αυτά που νιώθουν οι πιο πολλοί από εμάς. Ίσως ο πιο αληθινός λόγος, η πιο σωστή άποψη που έχω ακούσει τις τελευταίες μέρες. Και όπως θα παρατηρήσετε, δεν τα διαβάζει κάπου αυτά που λέει. Βγαίνουν από μέσα του. Αληθινά λόγια, όχι πολιτικές φανφάρες και ακραίες αερολογίες.
Τίποτε άλλο δε θα πω για τα χθεσινά γεγονότα. Ας μείνουν στη μνήμη όλων μας και για μία φορά, για μία μόνο ρε παιδιά, ας προσπαθήσουμε να ξυπνήσουμε επιτέλους.
Καλημέρα και καλό κουράγιο.

6 σχόλια:

  1. Καλημέρα...όσο καλή μπορεί να είναι μια μέρα πένθους.
    Σκέφτομαι πολλές φορές πως το να σε ενδιαφέρει το κοινό καλό χωρίς να ανήκεις σε κάποια παράταξη τείνει πολύ να σε χαρακτηρήσει όχι ουδέτερο ή αμέτοχο αλλά κάτι χειρότερο...αδιάφορο.
    Δυστυχώς στο δρόμο προς μια πανελλήνια ενότητα όλοι κάνουν κλίκες γιατί βαριούνται να είναι μόνοι. Το συγκεκριμένο δρόμο όμως μόνοι πρέπει να τον περπατήσουμε...σαν εροτελεστεία...σαν μύηση...να στοχαστούμε και να μάθουμε...και όπως είπε κι ο Κανάκης να αλλάξουμε συνειδητά.
    Και πριν σ'αφήσω να σκεφτείς όπως κι εγώ θα πω κάτι που στριγκνά μας τόνιζαν οι δάσκαλοι μας όταν ήμαστε παιδιά και τους μισούσαμε γι'αυτό (πόσο δίκιο είχαν) και το αφιερώνω στη γνωστή σου. "Να σκέφτεσαι πριν μιλήσεις".
    Καλή συνέχεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. krima pou afti tin spoudea xora tin katantisan etsi!afou einai stin "moda"i ekfrasi -kalo kouragio sto leo kai ego.makia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκείνο το βράδυ ο Κανάκης ήταν πραγματικά συγκλονιστικός.. Εξέφρασε τις σκέψεις και τις υποσχέσεις που κάνουμε όλοι μας τις δύσκολες στιγμές- αλλά που τις ξεχνάμε με την πρώτη ευκαιρία,κάνοντας την γνωστή μας μετάθεση ευθυνών.. Έλα μωρέ, πάμε παρακάτω.. Πάει κι αυτό, πέρασε..

    Εκλάμψεις είναι αυτές, και μετά, άντε πάλι τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσο δίκιο έχει ο Κανάκης.
    Είναι καιρός να αλλάξουμε την συμπεριφορά μας ως λαός.Το να αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια δεν μας οδηγεί πουθενά.
    Ηρθε η ώρα να κοιταχτούμε όλοι στον καθρέπτη και να δούμε τους πραγματικούς μας εαυτούς,και να πάψουμε να παριστάνουμε τα αιώνια θύματα και να εφευρίσκουμε φανταστικούς εχθρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μου φάνηκε τόσο υπερβολικό όλο αυτό το ξέσπασμα του κανάκη για το εν λόγω θέμα που απλώς αλλαξα κανάλι! σαν να προσπαθούσε να μας πείσει για κάτι πολύ συγκεκριμένο.. δεν ξέρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή