Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

photobombing

Πόσες φορές σας έχει τύχει να τραβήξετε κάποια φωτογραφία στις διακοπές ή αλλού και μόλις τις εμφανήσετε να διαπιστώσετε πως στο πλάνο υπάρχει πέρα από τα δικά σας άτομα και η φάτσα κάποιου αγνώστου ο οποίος ή θα κάνει κάποια γκριμάτσα,χειρονομία ή απλά θα κοιτάει προς τα εσάς απλά και μόνο για να "μπει" στην εικόνα? Εμένα πάντως πάμπολλες φορές. Παλιά απλώς έβλεπα στις φωτογραφίες μου τέτοιες φάτσες και γελούσα..Όλα αυτά όμως μέχρι πριν 2 βδομάδες περίπου που έμαθα πως αυτή η πράξη ονομάζεται photobombing και έχει πάρα πολλούς οπαδούς.Σύμφωνα με τον ορισμό είναι η υψηλή τέχνη του να καταστρέφεις τη φωτογραφία ανθρώπων που ποζάρουν με το να κάνεις κάτι αστείο, γελοίο, εξωφρενικό, πίσω τους όταν δεν βλέπουν ή όταν δεν προλαβαίνουν ν’ αντιδράσουν.
Περιτό να σας πω πως μπήκα στο τριπάκι κι εγώ και εφάρμοσα το ίδιο σε γνωστούς και αγνώστους ειδικά κατά την περίοδο των διακοπών. Με το που γύρισα στην Αθήνα έψαξα στο δίκτυο και βρήκα πάρα πολλές τέτοιες φωτογραφίες μερικές από τις οποίες παραθέτω παρακάτω..Δείτε και σκεφτείτε πόσες φορές σας έχει τύχει το ίδιο.

















Εγώ πάντως μετά από όλα αυτά έχω γίνει θερμός υποστηρικτής. Εσείς?

3 σχόλια:

  1. Εγώ λέω πάλι καλά που υπάρχει η ψηφιακή τεχνολογία που μας επιτρέπει να σβήνουμε τις ανεπιθύμητες φωτογραφίες επί τόπου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει και την πλάκα του όμως, έτσι δεν είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χμμ! Πρώτη φορά τυχαίνει να δώ το θέμα απο εσένα..σε μένα πάντως ποτέ δεν έχει μπεί τρίτος στις φωτογραφίες μου και αν τύχει σβήνω ό,τι παρείσακτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή