Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

και μετα μου λετε ελλαδα και παλι ελλαδα...

Ναι λοιπον...σημερα αποδειχτηκε για μια ακομα φορα η γελοιοτητα σε ολο της το μεγαλειο..λεβεντες τζαμπα φορους πληρωνουμε. Κανεις δε μας υπολογιζει...Ακουστε τι συνεβη και πειτε μου κι εσεις αν εχω λαθος..γιατι αν οντως εχω θα παψω να γραφω και θα αποσυρθω σε μια σπηλια ηρεμος μακρια απο ολους να γκρινιαζω και να τα ακουω μονο εγω.
Ολοι οσοι χρησιμοποιουν ηλεκτρικο ξερουν πως λογο καποιων εργων στο δικτυο υπαρχουν καποιες καθυστερησεις στα δρομολογια. Σεβαστο, και μιας και μας εχουν προειδοποιησει μεσω ανακοινωσεων και διαφορων διαφημιστικων μηνυματων, τα οποια μιλανε για βελτιωση του δικτυου του ηλεκτρικου σιδηροδρομου και για ελαχιστοποιηση των αποστασεων, το δεχτηκαμε με σχετικη αισιοδοξια και παραμερισαμε τις τυχον αμφιβολιες που ειχαμε..
Σημερα το μεσημερι λοιπον, χωρις σχετικη ανακοινωση απο την προηγουμενη μερα, οπως θα ηταν αλλωστε σωστο, ο ηλεκτρικος επαψε να λειτουργει απο το σταθμο της Κηφισιας μεχρι τη Νεα Ιωνια. Αποτελεσμα? Χιλιαδες ανθρωποι - επιβατικο κοινο, με πληρωμενο εισητηριο παρακαλω, να ταλαιπωρηθουν απιστευτα και αδικα και να χασουν οποια ωρα τους απομενει απο τον χρονο ξεκουρασης τους μεσα σε ενα στενο και ζεστο βαγονι του ηλεκτρικου. Και μιλαμε για ανθρωπους οι οποιοι εχουν σηκωθει απο τις 5 το πρωι για να πανε στη Κηφισια, στην Ερυθραια, στο Κεφαλαρι, στο Διονυσο και δε ξερω κι εγω που αλλου. Ποιος τους σκεφτηκε τους ανθρωπους αυτους? ΚΑΝΕΝΑΣ. Ποιος θα τους αποζημιωσει για τη κατασπαταληση του χρονου τους και τη ταλαιπωρια που υπεστησαν? Μα και βεβαια ΚΑΝΕΝΑΣ. Γιατι εν οψει του αρτιου δικτυου ηλεκτρικου σιδηροδρομου που θα αναπτυχθει (ενας θεος ξερει ποτε) και με την αριστη ποιοτητα μεταφορας που θα εχουν θα αποζημιωθουν και με το παραπανω..Ετσι δεν ειναι ρε παιδια η κανω λαθος? Γιατι μια τετοια οργανωμενη χωρα οπως την Ελλαδα μας, αποφασισε εν ετει 2009 να κατασκευασει ενα, οσο μπορει να γινει, καλο δικτυο σιδηροδρομου και να ανταμειψει με το καλυτερο τροπο το επιβατικο κοινο. Οι αλλες χωρες που τα εχουν κατασκευασει απο τα τελη του 20ου αιωνα ειναι κοροιδα. Εμεις ειμαστε οι καλυτεροι. Ενωμενοι σαν γροθια μπορουμε να κανουμε τα παντα. Μεχρι και το ευρωπαικο σηκωσαμε..Τρομαρα μας.
Και ας ερθω στο παραλληρισμο με το Λονδινακι μου. Μετρο (το πιο παλιο της Ευρωπης) με 276 στασεις παρακαλω. Τις Κυριακες καποιοι σταθμοι ειναι κλειστοι..και οταν λεω καποιοι εννοω καμια σαρανταρια, ετσι? Ουδεμια ταλαιπωρια υπεστην αδερφια. Κυριος μπηκα και κυριος βγηκα. Ασε δε που το μεγαλυτερο διαστημα που περιμενα σε αποβαθρα ηταν το τραγικο χρονικο διατημα των 3 λεπτων με το ζορι. Την ωρα που το Αττικο μετρο για να βγαλει και λιγο κερδος ελαχιστοποιωντας παντα το κοστος, βαζει ενα συρμο ανα 10 λεπτα μετα τις 5 το απογευμα τα Σαββατοκυριακα. Μετρο το λενε επειδη σε παει γρηγορα καπου. Οχι για να μετρας τις ωρες που κανει να ερθει να σε παραλαβει απο τη σταση που βρισκεσαι. Αλλα τι να ξερουν οι Αγγλοι οι ξενερωτοι μωρε? Αυτοι εχουν συννεφια και βροχες ολο το χρονο και μεθανε και τα σπανε..ενω εμεις? Ηλιος 8 μηνες το χρονο...κοντομανικα, ζεστουλα, φραπα 3 ωρες σε καφετεριες, μηχανακι που να κανει θορυβο για να μας προσεξει και κανα γκομενακι, μουσικη στη διαπασων..Αθανατη ελληνικη ψυχη..Και μετα ψηφιζουμε και το κορυφαιο Ελληνα ολων των εποχων...Γιατι ειπαμε!!! Εχουμε και ενα πολιτισμο να επιδειξουμε...

αυτα ειχα να πω αδερφια...Αντιδραστε λιγο..Ολοι μαζι..Ας ξυπνησουμε πριν μας φανε λαχανο.


Επιβατες του ηλεκτρικου...Κουραγιο...Θα ερθουν καλυτερες μερες...Μπορει και χειροτερες ομως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου